Pandowdy appelgebak

Pandowdy appelgebak

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 5 grote dessertappels
  • 1/3 kop suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • Zout naar smaak.
  • 3 eetlepels boter
  • 1/3 kop lichte melasse
  • 1/4 kop water
  • 1 kop huishoudbloem
  • 2 theelepels chemische gist met dubbele actie
  • 3 eetlepels vetstof
  • 3/4 kop melk

Voorbereiding

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne schijfjes. Meng de appelen, suiker, kaneel en 1/4 theelepel zout in een grote kom.

Giet het mengsel in een ronde bakvorm van TEFAL. Laat de boter in een TEFAL-pannetje smelten op een zacht vuur.

Haal de steelpan van het vuur en voeg de melasse en het water toe. Giet deze saus op het appelmengsel.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een middelgrote kom de bloem, het rijsmiddel en 3/4 theelepel zout. Voeg beetje bij beetje de vetstof toe tot u een klonterig mengsel krijgt.

Voeg de melk toe tot de bloem bevochtigd is. Schep 8 tot 9 eetlepels van het mengsel op het appelmengsel.

Bak 35 tot 40 minuten in de oven of tot de korst goudbruin is en de appelen zacht zijn.

Om op te dienen, de korst met een lepel openbreken en bij het appelmengsel scheppen.

Benodigde Tefal-producten