Pikante tofu met groentebrochettes

Pikante tofu met groentebrochettes

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 350 g tofu
  • 8 witte champignons
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel currypasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1/2 citroen
  • Schijfjes citroen

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten in een ondiepe schaal om de marinade te maken. Laat de tofu uitlekken en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de tofu in blokjes.

Voeg de tofu bij de marinade en meng zodat alle blokjes goed onder het mengsel zitten. Laat ongeveer 30 minuten marineren. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in stukjes van 2,5 cm.

Laat ze 4 minuten blancheren in een Tefal-steelpan met kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Laat de stukjes uitlekken op keukenpapier voor u ze gebruikt. Snijd de courgette in stukjes van 2,5 cm. Haal de tofu uit de marinade en houd ze apart om de brochettes in te smeren.

Spiets de stukjes tofu op 8 spiesen en steek er afwisselend een stuk champignon, courgette en paprika op. Verwarm de Tefal-grill voor op barbecuestand 3.

Laat de brochettes zo'n 6 minuten grillen. Draai ze regelmatig om en smeer ze geregeld in met de marinade. Dien meteen op een warm bord op en werk af met een schijfje citroen.

Benodigde Tefal-producten