Rundvlees in de wok

Rundvlees in de wok

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 150 g gedroogde eiernoedels
  • Zonnebloemolie
  • 400 g rundsteak, in fijne reepjes gesneden
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Handvol verse koriander, steeltjes fijngehakt en blaadjes apart
  • 2 stukken verse gember (een duim groot), in fijne schijfjes gesneden
  • 1 of 2 verse pepertjes, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1/2 courgette, zonder de zaden en in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 limoenen

Voorbereiding

Kook de noedels in gezouten kokend water tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken en zet opzij.

Zet de wok op het vuur en laat hem heet worden. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en doe er de reepjes rundvlees bij. Kruid met peper en zout en laat het vlees een minuut baken tot het lichtjes goudbruin is aan alle kanten.

Schep het vlees uit de pan op een bord en houd het warm.

Doe nog een scheutje zonnebloemolie in de wok en voeg de gehakte koriandersteeltjes, de gember, de look, het pepertje, de peper en de courgette toe. Bak alles een minuut tot de ingrediënten licht goudbruin zijn. Voeg vervolgens de uitgelekte noedels en de honing toe.

Bak de noedels om ze op te warmen en kleur te geven. Voeg het gebakken rundvlees en het bakvocht toe en breng op smaak met sojasaus, sesamolie en limoensap om de smaken te balanceren.

Bestrooi met de korianderblaadjes voor het opdienen.

Benodigde Tefal-producten