Schotse pannenkoeken

Schotse pannenkoeken

Gebak

  • 5

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout
  • 25 g poedersuiker
  • 1 (middelgroot) ei
  • Ongeveer 150 ml melk
  • Bakolie om te frituren

Voorbereiding

Zeef de bloem en het zout in een grote kom. Voeg de poedersuiker toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei en de helft van de melk toe. Meng tot u een gladde massa krijgt.

Voeg al kloppend de rest van de melk toe om een vrij dik deeg te krijgen.

Voeg meer melk toe indien nodig.

Laat wat olie warm worden in een antiaanbakpan van Tefal. Schep met een eetlepel hoopjes deeg in de pan en laat er telkens 5 cm tussen. Wanneer er belletjes aan het oppervlak verschijnen en de massa stevig begint te worden, draait u de pannenkoeken om. Bak ze aan de andere zijde tot ze goudbruin zijn.

Bak de rest van het deeg op dezelfde manier. Dien warm of koud op en besmeer met boter of confituur. Goed voor 10-12 pannenkoeken

Benodigde Tefal-producten