Sint-Jakobsvruchten op Provençaalse wijze

Sint-Jakobsvruchten op Provençaalse wijze

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine fijngehakte ui
  • 560 g gepelde en ontpitte tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 20 verse of uitgelekte diepgevroren Sint-Jakobsvruchten
  • 8 fijngehakte teentjes look
  • 1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel vers broodkruim van toastbrood
  • Verse platte peterselie voor de afwerking

Voorbereiding

Verwarm de olijfolie op zacht vuur in een antiaanbakpan.

Voeg de fijngehakte uit toe en laat 5 minuten zachtjes bakken met deksel, of tot de ui glazig wordt en begint te smelten.

Voeg de tomaten toe en laat zonder deksel 20 minuten garen. Roer af en toe tot u een dikke en romige massa krijgt.

Verwarm de olie in een pan op hoog vuur en voeg de boter toe. Wanneer de boter gesmolten is en pruttelt, de Sint-Jakobsvruchten toevoegen. Bak 2 minuten op hoog vuur aan elke zijde.

Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.

Haal de pan van het vuur en voeg de look toe. Roer om.

Voeg de peterselie en het paneermeel toe en roer goed.

Leg een hoopje tomaat in het midden van elk bord en schik er vijf Sint-Jakobsvruchten rond. Werk af met het lookmengsel en peterselieblaadjes en dien meteen op.

Benodigde Tefal-producten