Sint-jakobsschelpen geflambeerd met cognac

Sint-jakobsschelpen geflambeerd met cognac

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 15 Venusschelpen met of zonder schelp
  • 15 g boter
  • 3 el gehakte sjalotten
  • 1/2 et gehakte look
  • 1 el gehakte peterselie
  • 10 cl cognac
  • 20 cl droge witte wijn
  • 20 cl magere room
  • peper
  • zout

Voorbereiding

Verwarm uw TEFAL braadpan tot de Thermo-Spot rood wordt. Dat betekent dat uw braadpan de juiste temperatuur heeft om de bereiding te starten. Smelt de boter met de sjalotten en voeg de sint-jakobsschelpen toe.

Sauteer de sint-jakobsschelpen maar laat ze glazig in het midden. Neem ze uit de braadpan en zet apart. Voeg de knoflook en de peterselie toe aan de braadpan en laat enkele seconden bakken.

Warm de pan opnieuw op om met cognac te flamberen. Flamberen doet u tot de vlammen verdwenen zijn.

Om uw gerecht succesvol te flamberen, giet u een glas alcoholische drank naar keuze over de ingrediënten in de hete pan. Neem een lucifer om de alcohol aan de rand van de pan aan te steken. Flambeer nooit onder een afzuigkap.

Voeg de sint-jakobsschelpen toe als de vlam uit is. Flambeer de sint-jakobsschelpen niet omdat de smaak anders verloren gaat. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat staan tot de saus ingedikt is.

Dien de sint-jakobsschelpen apart warm op of serveer met linguine of gesauteerde groenten.