Spinaziesalade

Spinaziesalade

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 12 sneetjes spek
  • 1/2 kop ciderazijn
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/4 theelepel droge mosterd
  • 1 pond (ong. 450 g) spinazie, in middelgrote stukken gesneden of gescheurd
  • 1/2 kop in tweeën en in fijne schijfjes gesneden rode ui
  • 12 rijpe besjes

Voorbereiding

Wij gebruiken echt spek in dit recept, maar erg weinig vet van het spek.

Bak het spek op matig hoog vuur in een koekenpan tot het krokant is. Giet het vet regelmatig weg. Houd 2 eetlepels vet apart.

Dep het gebakken spek droog met keukenpapier en verwijder handmatig al het overtollige vet. Hak of snijd de rest van het magere spek nadat u het zichtbare vet hebt verwijderd in reepjes van 2,5 cm. (Indien het spek al gebakken is, snij er dan het zichtbare vet af.)

Doe de azijn, olie, suiker, mosterd en 2 eetlepels vet van het spek in een kom. Roer goed.

Doe de spinazie in een slakom. Voeg de reepjes spek en de ui toe, giet er de vinaigrette over en meng. Breng op smaak met zout en peper. Werk af met de olijven.

Variant: voeg 200 ml uitgelekte mandarijntjes uit blik toe, 1/2 kop feta in stukjes, een handvol zonnebloempitten, een hardgekookt ei en croutons.

Benodigde Tefal-producten