Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

Soepen

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 kg biologisch gekweekte kip of kip met vrije uitloop
  • 200 g tamarinde in kleine stukjes
  • 1 stuk gember in schijfjes
  • 2 rode pepertjes zonder de zaadjes; 1 fijngehakt en 1 in dunne plakjes gesneden
  • 1 ongepelde rode ui in schijfjes
  • 2 platgeslagen stengels citroengras, geplet en grof gehakt
  • 1 bol look, in tweeën gesneden
  • 1 grote bos verse koriander
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 225 g rijstnoedels
  • Thaise vissaus
  • Sojasaus
  • Scheutje olijfolie

Voorbereiding

Doe de kip in een grote pan met een dikke bodem en voeg de tamarinde, de gember, het fijngehakte pepertje, de ui, het citroengras en de look toe.

Snijd de koriandersteltjes fijn en voeg ze toe aan de pan. Houd de blaadjes apart voor later.

Zet het geheel tot aan de rand onder water en leg de kip op de bodem. Blokkeer de kip met een zwaar deksel of een pannetje dat binnen de diameter van de pan past. Breng aan de kook en laat één tot anderhalf uur zachtjes sudderen. Zodra de kip gaar is, haalt u de kip uit de pan en verwijdert u de botten met een vork.

Mix de saus en voeg de kokosmelk en de inhoud van een klein flesje vissaus toe.

Doe de rijstnoedels in een kom, giet er kokend water over en laat 3 minuten rusten.

Meng de korianderblaadjes met het fijngesneden pepertje.

Laat de noedels uitlekken en schep een portie noedels op de bodem van elk kommetje. Breng op smaak met de sojasaus. Leg de kip erop en giet er de saus over. Strooi het koriander-/pepermengsel erover en besprenkel met een beetje olijfolie.

Benodigde Tefal-producten