Tiramisu met witte chocolademousse

Tiramisu met witte chocolademousse

Dessert

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 4uur00

    Resterende tijd

Ingrediënten

  • 8 boudoirkoekjes
  • Bittere cacaopoeder voor de afwerking
  • 15 g amaretto (of rum)
  • 13 g suiker
  • 140 g witte chocolade
  • 25 g suiker
  • 17 cl melk
  • 14 cl vloeibare gekoelde room
  • 14 g maïszetmeel
  • 1 vanillestokje
  • 2 eigelen
  • 0,8 g agarpoeder (1 afgestreken theelepel)

Voorbereiding

Witte chocolademousse. Meng de suiker en de eigelen. Voeg het maïszetmeel en de agar toe en meng goed om klonters te vermijden. Voeg beetje bij beetje de melk toe en parfumeer met de vanillezaadjes (snijd het stokje in tweeën en schraap de zaadjes eruit). Giet het mengsel in een steelpan.

Breng op matig vuur aan de kook en blijf roeren tot het mengsel indikt. Zet het vuur zachter. Voeg de witte chocolade toe. Warm het mengsel verder op en roer tot de chocolade gesmolten is. Dek af met plastic folie (deze dient aan het oppervlak van de crème te kleven om te voorkomen dat zich een vel vormt). Laat afkoelen (zonder in de koelkast te zetten).

Klop de vloeibare room stijf. Wanneer de witte chocoladecrème bijna koud is, de opgeklopte room in twee delen toevoegen. Doe het mengsel in een spuitzak. Laat volledig afkoelen in de koelkast. Voor de siroop de koffie en de suiker opwarmen. Parfumeer met de alcohol. Laat afkoelen.

Doop de koekjes in de siroop en schik ze in mooie individuele schaaltjes of in één grote schaal. Giet de witte chocolademousse over de lange vingerkoekjes.

Net voor het opdienen bestrooien met bittere cacaopoeder.

Schil de ananas en verwijder de vezelachtige kern. Snijd in 8 porties. Laat 30 g boter smelten. Voeg de suiker toe. Laat de ananasschijven karamelliseren.