Truffels met pure chocolade

Truffels met pure chocolade

Gebak

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 1 eetlepel kandijsuikersiroop
  • 3 eetlepels melk
  • 225 g poedersuiker
  • 40 g cacaopoeder
  • Kommetje chocoladeschilfers of hagelslag
  • Kommetje veelkleurige suikerkorrels

Voorbereiding

Laat in een Tefal-steelpan van 18 cm zachtjes de vetstof, siroop en melk op een zacht vuur smelten, zonder aan de kook te brengen. (Vraag een volwassene om je hierbij te helpen).

Haal de steelpan van het vuur en laat 3 minuten afkoelen.

Zeef de cacao en de poedersuiker door een zeef in een kom. Doe 2 eetlepels van het poedersuiker-/cacaomengsel in de steelpan en roer stevig met een houten lepel. Voeg de rest van het poedersuiker-/cacaomengsel toe met 2 eetlepels per keer. Het is belangrijk om het poedersuikermengsel beetje bij beetje toe te voegen en alles goed te mengen voor je opnieuw wat van het mengsel bijvoegt.

Als je te grote hoeveelheden per keer toevoegt, zal het mislukken.

Blijf het poedersuikermengsel toevoegen tot je een stevige massa krijgt (wanneer je bijna alle poedersuiker hebt toegevoegd, moet je misschien hulp vragen aan een volwassene als het te moeilijk lijkt om het mengsel goed te mengen). Laat het geheel even afkoelen en rol er daarna balletjes van.

Giet wat chocoladehagelslag in twee aparte kommen. Rol elk balletje in de chocoladehagelslag of de suikerkorrels. Leg ze in een papiertje en laat ze 2-3 uur opstijven in de koelkast. De snoepjes kunnen nog 4 dagen in een hermetisch afgesloten doos in de koelkast worden bewaard.

Benodigde Tefal-producten