Venusschelpen met room

Venusschelpen met room

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g Venusschelpen
  • 1 sjalot
  • 10 cl magere room
  • 10 cl wijnazijn
  • 1 citroen
  • boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper
  • zout

Voorbereiding

Laat de schelpen 2 uur in een grote hoeveelheid water weken. Ververs het water 2 of 3 keer.

Spoel de schelpen en laat ze uitlekken. Kook ze op een hoog voor in uw TEFAL steelpan, tot ze opengaan. Doe de schelpen in een vergiet maar houd het kookvocht bij.

Smelt in uw TEFAL steelpan een klontje boter nadat de Thermo-Spot rood geworden is. Braad de gehakte sjalot bruin. Blus met de wijnazijn tot de alcohol bijna volledig verdampt is.

Onder blussen verstaan we het gieten van een kleine hoeveelheid water, of een ander vocht, op de bodem van de warme pan waarin u net een ingrediënt bereid hebt. Het is een manier om kookvocht te verwerken tot een smakelijke saus.

Giet het gefilterde kookvocht van de schelpen erbij. Zet het vuur lager als de bereiding begint te koken en voeg de room toe. Laat enkele minuten indikken en filter.

Giet het mengsel een tweede keer in de steelpan. Voeg wat zout en peper toe en een eetlepel gehakte peterselie. Laat op een laag vuur sudderen.

Leg de venusschelpen op het serveerbord. Giet de saus erover en meng goed. Doe er een klein beetje gehakte peterselie over.

Laat het smaken!