Wok van drie soorten champignons

Wok van drie soorten champignons

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 theelepels plantaardige olie, naar wens
  • 1 kop fijngesneden lente-uitjes
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gember
  • 1 grote teen geplette look
  • 150 g shiitakes in schijfjes
  • 75 g oesterzwammen in schijfjes

Voorbereiding

Laat in een grote pan de olie op matig vuur heet worden.

Voeg de sjalotten, gember en look toe.

Bak 3 tot 5 minuten tot de sjalotten zacht zijn.

Voeg de helft van de witte champignons en de helft van de shiitakes toe. Bak 7 tot 10 minuten tot bijna alle vocht verdampt is.

Leg ze op een bord en houd warm.

Doe de rest van de witte champignons in een koekenpan en bak ze zo'n 5 minuten tot al het overtollige vocht verdampt is.

Voeg de oesterzwammen toe en laat nog 3 minuten bakken.

Doe de gebakken champignons terug in de pan.

Voeg de sojasaus en de bruine suiker toe. Roer tot het geheel goed warm is.

Werk indien gewenst af met geraspte sinaasappelschil.

Benodigde Tefal-producten