Babas au rhum
Tefal
Recept door Tefal

Babas au rhum

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 37min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    27min
  • Afkoelen
    1u 40min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 540 g Bloem

  • 12 g Bakkersgist

  • 6 Ei

  • 6 cl Melk

  • 45 g Suiker

  • 150 g Boter

  • 1.5 tl Zout

  • 3 Ei

  • 3 Zout

  • Siroop:

  • 180 cl Water

  • 750 g Suiker

  • 30 cl Rum

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /9

Giet de melk in een klein glas en verwarm dit in de magnetron gedurende 20 tot 40 seconden, precies genoeg om de melk lauwwarm te maken. Schud de gist en laat 10 minuten rusten: de gist zal zich zo opnieuw activeren.

  • 12g Bakkersgist
  • 6cl Melk

Stap 2 /9

Doe de bloem, het zout, de rest van de suiker, de eieren en de opnieuw geactiveerde gist in de bak van het keukenapparaat en kneed gedurende 10 minuten.

  • 540g Bloem
  • 12g Bakkersgist
  • 6 Ei
  • 45g Suiker
  • 1.5tl Zout

Stap 3 /9

Voeg de boter toe en kneed nogmaals 10 minuten. Dek de bak van het keukenapparaat af met een schone doek en laat het deeg op een warme plaats rijzen. Het deeg verdubbelt in volume.

  • 150g Boter

Stap 4 /9

Leg het deeg daarna op een met boter bestoven werkplank en kneed ongeveer 1 minuut snel met de hand om de lucht eruit te halen.

Stap 5 /9

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken (ongeveer 60 g per stuk). Maak er kleine ballen van en leg deze in de muffinvorm. Bedek met een schone doek en laat opnieuw op een warme plaats rijzen totdat de gaten volledig gevuld zijn.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 6 /9

Gebruik een kwast om de cakejes te bestrijken met het ei dat met een beetje zout is losgeklopt.

  • 6 Ei
  • 3 Ei
  • 3 Zout

Stap 7 /9

Zet de vorm in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 8 /9

Verwarm tegelijkertijd het water, de suiker en de rum in een pan, totdat je een siroop hebt. Haal de cakejes uit de vorm. Dompel ze onder in de siroop totdat ze goed verzadigd zijn.

  • 180cl Water
  • 750g Suiker
  • 30cl Rum

Stap 9 /9

Zet de cakejes totdat je ze serveert op een rooster.