Bananencakejes met zacht chocoladehart
Tefal
Recept door Tefal

Bananencakejes met zacht chocoladehart

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 4u 50min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    25min
  • Afkoelen
    4u 5min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 360 g Bloem

  • 3 Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 210 g Witte suiker

  • 390 g Banaan

  • 21 cl Olie

  • 6 cl Citroensap

  • 3 Zout

  • 30 g Poedersuiker

  • 20 g Cacao

  • 120 g Chocolade

  • 240 cl Crème fraîche

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

(VULLING) Verwarm de room en de gebroken chocolade in de magnetron/microgolfoven. Roer glad met een vork. Verdeel over een ijsblokjesdoos voor 6 chocolade-ijsblokjes. Zet de vorm in de diepvries. Laat minstens 4 uur invriezen.

  • 120g Chocolade
  • 240cl Crème fraîche

Stap 2 /6

(GEBAK) Zeef boven een kom de bloem, het bakpoeder en het bicarbonaat.

  • 360g Bloem
  • 3 Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat

Stap 3 /6

Prak met een vork in een kom de gepelde banaan, de suiker, de olie, het citroensap en een snufje zout.

  • 210g Witte suiker
  • 390g Banaan
  • 21cl Olie
  • 6cl Citroensap
  • 3 Zout

Stap 4 /6

Voeg de droge ingrediënten toe en bewerk met een vork tot een gelijkmatig beslag. Giet een flinke helft van dit beslag in de muffinvormpjes (40 g per vormpje). Plaats een chocolade-ijsblokje in het midden. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Zet de vormen in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /6

Laat 5 minuten rusten. Haal de cakejes uit de vormen en serveer warm, gegarneerd met bittere cacao en poedersuiker.