Boekweit crumble met pompoen en knolraap
Tefal
Recept door Tefal

Boekweit crumble met pompoen en knolraap

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    40min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • De crumble :

  • 20 g Bloem

  • 5 g Boekweitmeel

  • 25 g Amandelpoeder

  • 25 g Halfgezouten boter

  • 20 g Zonnebloempitten

  • 1 tl Verse tijm

  • Garnituur :

  • 160 g Pompoen

  • 160 g Knolraap

  • 20 g Boter

  • Zout, peper

  • 4 g Room

Bereiding

Stap 1 /8

Verwarm de oven vooraf op 180 °C.

Stap 2 /8

Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en meng met uw vingertoppen tot een zanderig deeg met klontjes. Zet op een koele plaats.

  • 20g Bloem
  • 5g Boekweitmeel
  • 25g Amandelpoeder
  • 25g Halfgezouten boter
  • 20g Zonnebloempitten
  • 1tl Verse tijm

Stap 3 /8

Snijd de pompoen en de rapen in kleine blokjes.

  • 160g Pompoen
  • 160g Knolraap

Stap 4 /8

Verhit de boter in een koekenpan en bak de pompoen en de rapen op een matig vuur gedurende 5 minuten. Haal van het vuur en breng op smaak.

  • 160g Pompoen
  • 160g Knolraap
  • 20g Boter
  • Zout, peper

Stap 5 /8

Verdeel de groenteblokjes over de stoofpotjes en giet de room over de blokjes.

  • 4g Room

Stap 6 /8

Doe het deksel erop en zet 15 minuten in de oven.

Stap 7 /8

Haal het deksel van de stoofpotjes, bestrooi ze met het kruimeldeeg en bak ze opnieuw, dit keer zonder deksel, gedurende 20 minuten.

Stap 8 /8

Serveer warm, 5-10 min. na het uit de oven halen.