- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Bread cake met appel en hazelnoot, glutenvrij
Bread cake met appel en hazelnoot, glutenvrij
- Totale tijd 1u 2min
- 20minBereiding 
- 37minKoken 
- 5minAfkoelen 
Ingrediënten
1 ovenlading
- 40 g Maizena 
- 170 g Bloem 
- 1 tl Natriumbicarbonaat 
- 3 Ei 
- 80 g Witte suiker 
- 70 g Hazelnootpoeder 
- 100 g Appel 
- 15 cl Hazelnootmelk 
- 1 Appel 
- 70 g Hazelnoten 
- 1 Zout 
Toebehoren
- Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm 
Bereiding
Stap 1 /6
Klop de eieren en de suiker in een kom. Voeg de appelmoes, de hazelnootmelk, het hazelnootpoeder en een snufje zout toe. Roer goed door elkaar.
Stap 2 /6
Voeg de samen gezeefde bloem, maizena en natriumbicarbonaat toe en roer goed.
Stap 3 /6
Giet het beslag in een ingevette vorm en zet in de Cake Factory. Verdeel de hazelnoten over de vorm.
Stap 4 /6
Schil de appel, snij in kwarten. Verwijder de pitjes. Snij elk stuk appel in 4 of 5 plakjes. Druk de plakjes in het beslag.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /6
Haal de cake uit de vorm. serveer lauw.

