Cakejes van pompelmoes en amandelschilfers
Tefal
Recept door Tefal

Cakejes van pompelmoes en amandelschilfers

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    15min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 450 g Bloem

  • 1.5 tl Bakpoeder

  • 1 tl Bakingsoda

  • 240 g Bolnde suiker

  • 240 g Pompelmoessap

  • 27 cl Neutrale olie

  • 3 cl Citroensap

  • 180 g Geroosterde amandelschilfers

  • Pompelmoes

  • 3 snuifje Zout

  • Suikerglazuur

  • 390 g Poedersuiker

  • 3 Een eiwit

  • Decoratie:

  • 18 sneetje Pompelmoes schijfjes

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 minicakejes
    Bakvorm voor 6 minicakejes

Bereiding

Stap 1 /4

Meng de bloem, het bakpoeder, de bakingsoda en de suiker met een snufje zout in een kom. Voeg het pompelmoessap, citroensap en olie toe. Opkloppen. Voeg de zeste van de pompelmoes en de amandelschilfers toe. Meng en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormpjes. Zet de vormpjes in de Cake Factory.

  • 450g Bloem
  • 1.5tl Bakpoeder
  • 1tl Bakingsoda
  • 240g Bolnde suiker
  • 240g Pompelmoessap
  • 27cl Neutrale olie
  • 3cl Citroensap
  • 180g Geroosterde amandelschilfers
  • Pompelmoes
  • 3snuifje Zout
  • Bakvorm voor 6 minicakejes

Stap 2 /4

Start het programma voor de aangegeven tijd.

Stap 3 /4

Laat gedurende de aangegeven tijd afkoelen en haal dan uit de vorm.

Stap 4 /4

Meng in een kom de poedersuiker, het eiwit en, indien nodig, wat pompelmoessap tot een glazuur dat consistent maar niet te vloeibaar is. Bestrijk de gebakjes met dit glazuur en leg er een fijn schijfje pompelmoes op. Laat 5 minuten rusten.

  • 240g Pompelmoessap
  • 390g Poedersuiker
  • 3 Een eiwit
  • 18sneetje Pompelmoes schijfjes