- Home
- Recette
Cakejes van pompelmoes en amandelschilfers
- Totale tijd 1u
- 15min
Bereiding - 30min
Koken - 15min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
450 g Bloem
1.5 tl Bakpoeder
1 tl Bakingsoda
240 g Bolnde suiker
240 g Pompelmoessap
27 cl Neutrale olie
3 cl Citroensap
180 g Geroosterde amandelschilfers
Pompelmoes
3 snuifje Zout
Suikerglazuur
390 g Poedersuiker
3 Een eiwit
Decoratie:
18 sneetje Pompelmoes schijfjes
Toebehoren
Bakvorm voor 6 minicakejes
Bereiding
Stap 1 /4
Meng de bloem, het bakpoeder, de bakingsoda en de suiker met een snufje zout in een kom. Voeg het pompelmoessap, citroensap en olie toe. Opkloppen. Voeg de zeste van de pompelmoes en de amandelschilfers toe. Meng en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormpjes. Zet de vormpjes in de Cake Factory.
450g Bloem 1.5tl Bakpoeder 1tl Bakingsoda 240g Bolnde suiker 240g Pompelmoessap 27cl Neutrale olie 3cl Citroensap 180g Geroosterde amandelschilfers Pompelmoes 3snuifje Zout
Bakvorm voor 6 minicakejes
Stap 2 /4
Start het programma voor de aangegeven tijd.
Stap 3 /4
Laat gedurende de aangegeven tijd afkoelen en haal dan uit de vorm.
Stap 4 /4
Meng in een kom de poedersuiker, het eiwit en, indien nodig, wat pompelmoessap tot een glazuur dat consistent maar niet te vloeibaar is. Bestrijk de gebakjes met dit glazuur en leg er een fijn schijfje pompelmoes op. Laat 5 minuten rusten.
240g Pompelmoessap 390g Poedersuiker 3 Een eiwit 18sneetje Pompelmoes schijfjes