Cakejes van witte chocolade met vloeibare bosbessenvulling
Tefal
Recept door Tefal

Cakejes van witte chocolade met vloeibare bosbessenvulling

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 52min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    27min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 200 g Witte chocolade

  • 160 g Dikke crème fraîche

  • 4 Eiwitten

  • 120 g Suiker

  • 2 Citroensap

  • 300 g Bloem

  • 2 Bakpoeder

  • 2 Zout

  • 80 g Bosbes

  • 180 g Bosbes

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Doe de stukjes chocolade en de crème fraîche samen in een kom. Zet de kom in de Cake Factory en laat smelten met het programma voor de aangegeven tijd.

  • 200g Witte chocolade
  • 160g Dikke crème fraîche

Stap 2 /6

Klop ondertussen in een kom de eiwitten, de suiker en een snufje zout.

  • 4 Eiwitten
  • 120g Suiker
  • 2 Zout

Stap 3 /6

Meng de chocolade en de crème fraîche en giet het mengsel vervolgens al kloppend beetje bij beetje bij de eiwitten. Voeg het citroensap, de bloem en het bakpoeder al roerend met een houten lepel toe.

  • 200g Witte chocolade
  • 160g Dikke crème fraîche
  • 4 Eiwitten
  • 2 Citroensap
  • 300g Bloem
  • 2 Bakpoeder

Stap 4 /6

Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Maak een klein kuiltje in het deeg en doe hier een flinke theelepel bosbessenjam in. Bedek vervolgens met de rest van het deeg. Plaats enkele bosbessen op de bovenkant.

  • 80g Bosbes
  • 180g Bosbes
  • 6 muffins bakvorm

Stap 5 /6

Plaats de vorm in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 6 /6

Laat 5 minuten afkoelen, haal uit de vorm en serveer nog lauw.