Canelés
Tefal
Recept door Tefal

Canelés

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 20min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    55min
  • Afkoelen
    10min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 2 Ei

  • 2 Eierdooier

  • 60 g Boter

  • 300 g Suiker

  • 150 g Bloem

  • 60 g Rum

  • 600 g Halfvolle melk

  • 2 Vanillestokje

Toebehoren

  • Tefal-bakvorm voor 10 canelés
    Tefal-bakvorm voor 10 canelés

Bereiding

Stap 1 /8

Breng de melk en de boter aan de kook met het vanillestokje dat eerst is opengesneden en uitgeschraapt.

  • 60g Boter
  • 600g Halfvolle melk
  • 2 Vanillestokje

Stap 2 /8

Meng in een kom de bloem, suiker, het ei en de eierdooiers.

  • 2 Ei
  • 2 Eierdooier
  • 300g Suiker
  • 150g Bloem

Stap 3 /8

Voeg de kokende melk toe. Roer goed door elkaar totdat je een vloeibaar en glad beslag hebt.

Stap 4 /8

Zet gedurende 1 uur koud weg en voeg vervolgens de rum toe.

  • 60g Rum

Stap 5 /8

Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormen en zet in de Cake Factory.

Stap 6 /8

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 7 /8

Start het programma opnieuw volgens de aangegeven tijd.

Stap 8 /8

Laat 10 minuten afkoelen en haal uit de vorm.