Chocolade zandkoekje
Tefal
Recept door Tefal

Chocolade zandkoekje

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 38min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    18min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 60 g Boter

  • 40 g Poedesuiker

  • 1 Klein losgeklopt ei

  • 125 g Bloem

  • 40 g Amandelpoeder

  • 1 snuifje Fleur de sel

  • 16 Melkchocolade

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Meng de zachte boter met de poedersuiker in een kom met een garde of mixer tot een romige massa.

  • 60g Boter
  • 40g Poedesuiker

Stap 2 /7

Voeg dan het losgeklopte ei toe.

  • 1 Klein losgeklopt ei

Stap 3 /7

Voeg tenslotte de bloem, het amandelpoeder en het zout toe.

  • 125g Bloem
  • 40g Amandelpoeder

Stap 4 /7

Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 3 mm en laat het 1 uur rusten.

Stap 5 /7

Snijd rechthoeken om de twee chocoladevierkanten te bedekken. Wikkel de chocolade in het deeg en verbind de naad.

  • 16 Melkchocolade

Stap 6 /7

Leg het zandkoekje in de pan met antiaanbaklaag. Bak gedurende de aangegeven tijd. Herhaal de vorige stappen om de volgende partij te maken.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 7 /7

Leg de zandkoekjes na het bakken op een rooster om volledig af te koelen alvorens ze te eten.