Chocoladecakejes met gedroogde vruchten
Tefal
Recept door Tefal

Chocoladecakejes met gedroogde vruchten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 47min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    27min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 3 Ei

  • 240 g Suiker

  • 9 cl Olie

  • 300 g Dikke crème fraîche

  • 60 g Cacaopoeder

  • 180 g Bloem

  • 1.5 tl Bakpoeder (9 g)

  • 225 g Gehakte gedroogde vruchten

  • 3 Zout

  • 270 g Smeltchocolade

  • 4.5 cl Olie (45 g)

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 minicakejes
    Bakvorm voor 6 minicakejes

Bereiding

Stap 1 /5

Klop in een kom de eieren los met de suiker en drie snufjes zout. Voeg al kloppend de crème fraîche en olie toe. Voeg de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder toe. Klop opnieuw flink door. Voeg de gehakte en gemengde gedroogde vruchten toe en roer met een soepele spatel waarbij je goed langs de randen van de kom gaat.

  • 3 Ei
  • 240g Suiker
  • 9cl Olie
  • 300g Dikke crème fraîche
  • 60g Cacaopoeder
  • 180g Bloem
  • 1.5tl Bakpoeder (9 g)
  • 225g Gehakte gedroogde vruchten
  • 3 Zout

Stap 2 /5

Verdeel het deeg gelijkmatig in de uitsparingen van de vorm. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • Bakvorm voor 6 minicakejes

Stap 3 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 4 /5

Haal de vorm uit de Cake Factory. Doe de gehakte chocolade en de olie in een kom. Zet de kom in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Meng de gesmolten chocolade en de olie met een garde door elkaar. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 270g Smeltchocolade
  • 4.5cl Olie (45 g)

Stap 5 /5

Verdeel over de cakejes die nog in de vorm zitten. Zet 1 uur in de koelkast. Haal de cakejes voorzichtig uit de vorm en smullen maar.

  • Bakvorm voor 6 minicakejes