Chocoladecakejes met zacht clementinehart
Tefal
Recept door Tefal

Chocoladecakejes met zacht clementinehart

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 5min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    35min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 90 g Dessertchocolade (55% cacao)

  • 80 g Boter op kamertemperatuur

  • 60 g Suiker

  • 1 Ei

  • 70 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder

  • 5 cl Vloeibare room

  • 1 Biologische clementines

  • 70 g Smeltchocolade

  • Chocolade

  • 90 g Clementinejam

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /9

(GEBAK) Smelt de chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma.

  • 90g Dessertchocolade (55% cacao)

Stap 2 /9

Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder.

  • 70g Bloem
  • 1tl Bakpoeder

Stap 3 /9

Roer in een kom met een vork de gesmolten chocolade en de zachte boter tot een glad papje. Voeg de suiker en wat geraspte schil van een clementine toe. Blijf roeren met een vork.

  • 90g Dessertchocolade (55% cacao)
  • 80g Boter op kamertemperatuur
  • 60g Suiker
  • 1 Biologische clementines

Stap 4 /9

Voeg het ei toe. Roer door, voeg de bloem toe en ten slotte de room.

  • 1 Ei
  • 70g Bloem
  • 1tl Bakpoeder
  • 5cl Vloeibare room

Stap 5 /9

Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de cakevormpjes. Maak in elke vorm meen kuiltje. Vul de kuiltjes met een volle theelepel jam. Verdeel de rest van het beslag over de cakevormpjes. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 90g Clementinejam
  • 6 muffins bakvorm

Stap 6 /9

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 7 /9

Haal de vorm uit de Cake Factory. Laat afkoelen.

Stap 8 /9

(GLAZUUR) Smelt ondertussen de chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma.

  • 70g Smeltchocolade

Stap 9 /9

Haal de cakejes uit de vormen. Doop partjes clementine in de chocolade en plak ze op de cakejes. Garneer met chocoladekrullen en serveer nog lauw.

  • 1 Biologische clementines
  • Chocolade