Citroencake met witte chocolade
Tefal
Recept door Tefal

Citroencake met witte chocolade

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 38min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    38min
  • Afkoelen
    35min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 200 g Bloem

  • 1 el Natriumbicarbonaat

  • 160 g Boter

  • 160 g Crème fraîche

  • 160 g Suiker

  • 2 Ei

  • 1 el Citroensap

  • 150 g Witte chocolade

  • 1 Zout

  • 2 Citroen

  • 10 cl Water

  • 50 g Suiker

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Klop de zachte boter en de suiker met een mixer tot het mengsel wit wordt. Doe hier al kloppend de eieren en vervolgens de geraspte citroenschil, 1 eetlepel sap en een snufje zout bij.

  • 160g Boter
  • 160g Suiker
  • 2 Ei
  • 1el Citroensap
  • 1 Zout

Stap 2 /6

Voeg al kloppend het mengsel van gezeefde bloem en bicarbonaat en de crème fraîche toe.

  • 200g Bloem
  • 1el Natriumbicarbonaat
  • 160g Crème fraîche

Stap 3 /6

Voeg ook de stukjes witte chocolade toe en meng met een houten lepel. Giet het beslag in de ingevette bakvorm. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 150g Witte chocolade
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 4 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 5 /6

Laat de cake 5 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Reinig de vorm. Doe de cake terug in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 6 /6

Doe het sap van 2 citroenen, de suiker en het water voor de siroop in een steelpan. Verwarm het geheel al roerend tot de suiker is gesmolten. Giet voorzichtig over de cake zodat de siroop kan intrekken. Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt. Smullen maar!

  • 2 Citroen
  • 10cl Water
  • 50g Suiker