- Home
- Recette
Citroenmadeleines
- Totale tijd 1u 18min
- 20min
Bereiding - 28min
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
35 g Boter
Ei
35 g Suiker
2 cl Melk (20 g)
120 g Bloem
2 Bakpoeder
1 Citroen
1 Zout
70 g Poedersuiker
Toebehoren
Tefal-bakvorm voor 8 madeleines
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de boter in een kom, zet de kom in de Cake Factory en start het programma volgens de aangegeven tijd.
35g Boter
Stap 2 /6
Doe het ei, de suiker en een snufje zout in een kom en klop flink. Voeg de gesmolten boter, de melk en 1 cl citroensap toe. Klop goed. Voeg de bloem, het bakpoeder en de geraspte citroenschil toe. Klop opnieuw flink door.
35g Boter Ei 35g Suiker 2cl Melk (20 g) 120g Bloem 2 Bakpoeder 1 Citroen 1 Zout
Stap 3 /6
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormen. Zet ze in de Cake Factory.
Tefal-bakvorm voor 8 madeleines
Stap 4 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 5 /6
Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Stap 6 /6
Meng in een kom 2 cl citroensap en de poedersuiker. Dompel de madeleines in het glazuur en leg ze vervolgens op het rooster van de Cake Factory. Laat drogen voordat je ze serveert.
70g Poedersuiker