Cookie dough
Tefal
Recept door Tefal

Cookie dough

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 35min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    20min
  • Afkoelen
    45min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 125 g Boter

  • 125 g Bruine suiker (of basterdsuiker)

  • 1 Ei

  • 1 Ei

  • 1 Eierdooier

  • 40 g Bloem

  • 110 g Bloem

  • 3 Bakpoeder (3 g)

  • 40 g Stukjes chocolade

  • 20 g Gehakte pecannoten

  • 75 g Zeer zachte boter

  • 75 g Bruine suiker

  • 10 g Cacaopoeder

  • 90 g Mascarpone

  • 1 Extra verse eierdooier

  • 30 g Gehakte pecannoten (+ 6 ter decoratie)

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /8

Doe de boter en de suiker in een kom en meng met een houten lepel totdat het mengsel soepel is. Klop enkele minuten om het luchtiger en zachter te maken. Voeg de eieren toe en klop opnieuw.

  • 125g Boter
  • 125g Bruine suiker (of basterdsuiker)
  • 1 Ei

Stap 2 /8

Verdeel het deeg over twee kommen. Voeg in een van de twee kommen de bloem en de gehakte pecannoten toe en meng totdat het mengsel wat steviger is. Zet weg in de koelkast.

  • 40g Bloem
  • 20g Gehakte pecannoten

Stap 3 /8

Voeg in de tweede kom de eieren en de eierdooiers toe. Voeg de rest van de bloem en het bakpoeder toe. Klop flink. Voeg de stukjes chocolade toe.

  • 1 Ei
  • 1 Eierdooier
  • 110g Bloem
  • 3 Bakpoeder (3 g)
  • 40g Stukjes chocolade

Stap 4 /8

Verdeel ongeveer de helft van het deeg met stukjes chocolade over de muffinvormpjes. Doe in iedere vorm een balletje stevig deeg met pecannoten van ongeveer 15 g. Bedek met het deeg met stukjes chocolade. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 40g Stukjes chocolade
  • 20g Gehakte pecannoten
  • 6 muffins bakvorm

Stap 5 /8

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 6 /8

Laat volledig afkoelen.

Stap 7 /8

Maak ondertussen de topping: doe de boter en de suiker in een kom en meng met een houten lepel totdat het mengsel soepel is. Klop enkele minuten om het luchtiger en zachter te maken. Voeg de eierdooier toe en klop opnieuw. Voeg de mascarpone en de cacao toe en meng door elkaar. Voeg de gehakte pecannoten toe. Doe in een spuitzak.

  • 75g Zeer zachte boter
  • 75g Bruine suiker
  • 10g Cacaopoeder
  • 90g Mascarpone
  • 1 Extra verse eierdooier
  • 30g Gehakte pecannoten (+ 6 ter decoratie)

Stap 8 /8

Bedek de gebakjes wanneer ze goed zijn afgekoeld met de topping en versier met wat hele pecannoten.

  • 30g Gehakte pecannoten (+ 6 ter decoratie)