Cupcakes met chocolade en frambozen
Tefal
Recept door Tefal

Cupcakes met chocolade en frambozen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 18min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    23min
  • Afkoelen
    30min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 180 g Chocolade

  • 100 g Boter

  • 4 Eieren

  • 160 g Suiker

  • 120 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder

  • 280 g Vloeibare room

  • 260 g Mascarpone

  • 120 g Frambozenjam

  • 24 Grote frambozen

  • 200 g Frambozenjam

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Was de frambozen. Vul elke framboos met frambozenjam. Bewaar in de koelkast.

  • 120g Frambozenjam
  • 24 Grote frambozen

Stap 2 /7

Doe de stukken chocolade en de boter in een kom en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Roer de chocolade glad met een vork of een garde.

  • 180g Chocolade
  • 100g Boter

Stap 3 /7

Klop de eieren los met de suiker. Voeg het chocolade/boter-mengsel toe en vervolgens de bloem en het bakpoeder en klop flink door.

  • 180g Chocolade
  • 100g Boter
  • 4 Eieren
  • 160g Suiker
  • 120g Bloem
  • 1tl Bakpoeder

Stap 4 /7

Leg een theelepel deeg in elke vorm en leg daar de framboos op. Verdeel de rest van het deeg over de vormen.

  • 120g Frambozenjam
  • 24 Grote frambozen
  • 6 muffins bakvorm

Stap 5 /7

Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 6 /7

Klop de vloeibare room en de mascarpone tot slagroom. Voeg de frambozenjam toe en meng door elkaar. Vul een spuitzak met de slagroom en zet koel.

  • 280g Vloeibare room
  • 260g Mascarpone
  • 200g Frambozenjam

Stap 7 /7

Versier elke cupcake voor het serveren met de frambozenslagroom. Leg er een framboos gevuld met frambozenjam bovenop.

  • 120g Frambozenjam
  • 24 Grote frambozen