- Home
- Recette
De fraisier
- Totale tijd 3u 20min
- 1u
Bereiding - 30min
Koken - 1u 50min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
4 Eieren
115 g Suiker
1 zakje Vanillesuiker
50 g Yoghurt
1 tl Bakpoeder
125 g Bloem
ROOM:
25 cl Melk
50 g Suiker
2 Eierdooiers
4 g Maizena
2 Gelatine
1 zakje Vanille (of een zakje vanillesuiker)
20 cl Vloeibare room (Fleurette)
20 g Poedersuiker
SIROOP:
150 g Suiker
20 cl Water
4 cl Kirsch (of een andere alcoholsoort)
DECORATIE:
250 g Aardbeien
125 g Roze amandeldeeg
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /17
(TAART) Scheid de eiwitten en eierdooiers in 2 kommen.
4 Eieren
Stap 2 /17
Voeg de suiker en vervolgens de yoghurt aan de eierdooiers toe en klop door elkaar. Voeg al roerend het mengsel van gezeefde bloem en bakpoeder toe.
4 Eieren 50g Yoghurt 1tl Bakpoeder 125g Bloem
Stap 3 /17
Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg ze in 3 delen toe aan het beslag.
4 Eieren
Stap 4 /17
Giet het beslag in de ingevette vorm en zet in de Cake Factory.
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Stap 5 /17
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /17
Laat de cake iets afkoelen en haal uit de vorm. Laat hem vervolgens volledig afkoelen en ga verder met het recept.
Stap 7 /17
(ROOM) Laat de velletjes gelatine enkele minuten zacht worden in koud water.
2 Gelatine
Stap 8 /17
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker. Voeg de maizena toe.
50g Suiker 2 Eierdooiers 4g Maizena
Stap 9 /17
Doe de melk en het uitgeschraapte vanillestokje in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de uitgelekte gelatine toe en laat nog 30 seconden op het vuur staan terwijl je blijft roeren.
25cl Melk 2 Gelatine 1zakje Vanille (of een zakje vanillesuiker)
Stap 10 /17
Giet de kokende melk over het mengsel van eierdooiers, suiker en maizena. Schenk het geheel in de steelpan en zet op middelhoog vuur. Verwarm en blijf roeren totdat de banketbakkersroom dik wordt.
25cl Melk 50g Suiker 2 Eierdooiers 4g Maizena
Stap 11 /17
Haal het vanillestokje eruit, dek af met folie en laat buiten de koelkast afkoelen.
1zakje Vanille (of een zakje vanillesuiker)
Stap 12 /17
Klop de vloeibare room met de poedersuiker op tot stevige slagroom. Voeg deze slagroom in 3 delen toe aan de koude banketbakkersroom.
20cl Vloeibare room (Fleurette) 20g Poedersuiker
Stap 13 /17
(SIROOP EN DECORATIE) Snijd de cake horizontaal in tweeën. Leg de onderkant op het bord.
Stap 14 /17
Smelt in een steelpan de suiker met het water en de alcohol. Bestrijk de onderkant van de cake met de helft van de siroop.
150g Suiker 20cl Water 4cl Kirsch (of een andere alcoholsoort)
Stap 15 /17
Versier de rand van de cake met halve aardbeien en zorg ervoor dat de gesneden kant naar buiten wijst. Garneer het midden van de cake met de rest van de in blokjes gesneden aardbeien.
250g Aardbeien
Stap 16 /17
Bedek met het mengsel van banketbakkersroom en slagroom. Plaats hier de tweede laag cake op. Bestrijk met de rest van de siroop.
Stap 17 /17
Spreid het amandeldeeg met een deegroller uit tussen twee vellen bakpapier. Bedek hier de fraisier mee en snijd de stukken af die over de rand van de fraisier hangen. Zet de fraisier minstens 1 uur koel voordat je hem serveert.
125g Roze amandeldeeg