Driekoningenkoek met frangipane
Tefal
Recept door Tefal

Driekoningenkoek met frangipane

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 15min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    1u
  • Afkoelen
    45min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 2 Rollen bladerdeeg

  • 13 cl Melk

  • 15 g Boter

  • 160 g Boter

  • 100 g Poedersuiker

  • 30 g Suiker

  • 200 g Amandelpoeder

  • 1 Ei

  • 2 Ei

  • 1 Ei

  • 20 g Maizena

  • 7 g Maizena

  • 1.5 cl Rum

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /9

Maak in een kom een banketbakkersroom: meng het ei en de suiker, voeg vervolgens de maizena toe.

  • 30g Suiker
  • 1 Ei
  • 20g Maizena

Stap 2 /9

Voeg beetje bij beetje de melk toe en giet het mengsel in een steelpan. Verwarm onder constant roeren totdat de room dik begint te worden. Giet de banketbakkersroom in een kom, voeg de boter toe en klop goed door. Zet apart.

  • 13cl Melk
  • 15g Boter

Stap 3 /9

Maak de amandelvulling: meng de boter en de poedersuiker in de keukenmachine of met de mixer. Voeg een voor een de eieren toe en klop door.

  • 160g Boter
  • 100g Poedersuiker

Stap 4 /9

Voeg het amandelpoeder en de maizena toe, eindig met de rum. Klop nog 1 minuut door tot een vrijwel wit mengsel. Roer de banketbakkersroom door het mengsel.

  • 160g Boter
  • 2 Ei
  • 7g Maizena
  • 1.5cl Rum

Stap 5 /9

Bedek een ronde taartvorm met een schijf bladerdeeg. Bestrijk deze met de amandelvulling. Vouw de randen om. Snij indien nodig de tweede rol bladerdeeg op maat van de taartvorm. Plaats deze tweede schijf op de amandelvulling. Druk de randen goed aan.

  • 200g Amandelpoeder
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 6 /9

Teken met een mespunt motieven op het deeg. Bestrijk het deeg met het laatste ei.

  • 2 Ei

Stap 7 /9

Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 8 /9

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 9 /9

Laat kort afkoelen voor het uit de vorm halen. Serveer nog lauw.