Dumplings
Recept door

Dumplings

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 20min
  • Bereiding
    2u
  • Koken
    20min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

4 personen

Bereiding

Stap 1 /10

Maak de kleurstoffen: voor de groene kleurstof: breng een pan met water aan de kook en blancheer de spinazie tot de blaadjes zacht zijn. Verwijder de bladspinazie en mix. Zeef het mengsel en meet 70 ml sap af. Zet het sap en de spinazie apart. voor de paarse kleurstof: hak de kool in stukken en kook ze in 10 cl water. Breng aan de kook en haal van het vuur. Laat 10 minuten trekken tot het water de juiste kleur heeft verkregen. Meet 5 cl sap af en zet de kool aan de kant.

Stap 2 /10

Meng in een kom 100 g bloem met 70 ml spinaziesap. Kneed tot je een zacht, homogeen deeg verkrijgt dat niet aan de vingers kleeft.

Stap 3 /10

Meng in een aparte kom 150 g bloem met 50 ml koolsap. Kneed tot je een zacht, homogeen deeg verkrijgt dat niet aan de vingers kleeft.

Stap 4 /10

Voeg de sappen geleidelijk aan toe zodat je de consistentie van het deeg in de gaten kan houden. Voeg een beetje bloem toe wanneer het deeg te vloeibaar wordt.

Stap 5 /10

Maak van elke soort deeg een bal, leg ze weer in hun kommen en bedek met huishoudfolie. Laat 1 uur rusten.

Stap 6 /10

Maak de vulling: Neem 120 g spinazie en 80 g kool. Hak de kool, de knoflook en de ajuin fijn. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.

Stap 7 /10

Maak de saus: Vermeng de sesampasta in een kom met de azijn, de sojasaus en de chili’s. Zet apart.

Stap 8 /10

Vouw de dumplings: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot een rol met een diameter van 3 cm. Snij de rol in stukjes van 3 cm breed. Rol elk stukje deeg uit in een cirkel van ongeveer 10 cm. Vul de cirkels: leg 2 theelepels vulling in het midden van het deeg en plooi de cirkel dubbel, in een maanvorm. Druk de randen aan, breng de uiteinden van het maanvormige geheel naar elkaar toe en druk opnieuw aan. Je kan de dumplings ook een driehoekige vorm geven.

Stap 9 /10

Kook de dumplings per 12 stuks in een hete pan met een beetje olie. Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin en voeg dan 80 ml water toe. Kook op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.

Stap 10 /10

Serveer de dumplings met de chilisaus.