Ei, ricotta en spinazie stoofpot
Tefal
Recept door Tefal

Ei, ricotta en spinazie stoofpot

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 25min
  • Bereiding
    12min
  • Koken
    13min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 1 Sjalot

  • 0.5 Sinaasappel

  • 100 g Ricotta

  • 90 g Room

  • Zout, peper

  • 1 tl Olijfolie

  • 20 g Halfgezouten boter

  • 200 g Verse spinazie

  • 2 Hele eieren

Bereiding

Stap 1 /8

Verwarm de oven vooraf op 180 °C.

Stap 2 /8

Snijd de sjalot fijn en schil/ zest een halve sinaasappel.

  • 1 Sjalot
  • 0.5 Sinaasappel

Stap 3 /8

Meng in een kom de ricotta met de room. Voeg de gehakte sjalot en de sinaasappel zeste toe en breng op smaak.

  • 1 Sjalot
  • 0.5 Sinaasappel
  • 100g Ricotta
  • 90g Room
  • Zout, peper

Stap 4 /8

Verhit in een koekenpan de olijfolie en vervolgens de boter. Voeg de spinazie toe. Laat de bladeren vallen. Breng op smaak.

  • 1tl Olijfolie
  • 20g Halfgezouten boter
  • 200g Verse spinazie

Stap 5 /8

Verdeel de spinazie over de 2 stoofpotjes en voeg de room toe.

Stap 6 /8

Breek de eieren en leg een ei in elke stoofpot.

  • 2 Hele eieren

Stap 7 /8

Leg het deksel op elke stoofpot en laat 10 minuten koken.

Stap 8 /8

Serveer de stoofpot warm.