Engelse minicakejes met gekonfijt fruit en rum
Tefal
Recept door Tefal

Engelse minicakejes met gekonfijt fruit en rum

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 53min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    28min
  • Afkoelen
    2u 5min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 200 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder

  • 140 g Zachte boter

  • 120 g Suiker

  • 2 Eieren

  • 2 Eierdooiers

  • Sap van een halve citroen

  • 150 g Gekonfijt fruit

  • 80 g Droge rozijnen

  • 8 cl Rum

Toebehoren

  • Tefal-bakvorm voor 21 ministaafjes
    Tefal-bakvorm voor 21 ministaafjes

Bereiding

Stap 1 /8

Doe de rum en de rozijnen in een kleine steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur direct uit, bedek de pan en laat minstens 2 uur rusten.

  • 80g Droge rozijnen
  • 8cl Rum

Stap 2 /8

Meng in een kom het gekonfijte fruit, het rum-rozijnenmengsel en het citroensap.

  • Sap van een halve citroen
  • 150g Gekonfijt fruit
  • 80g Droge rozijnen
  • 8cl Rum

Stap 3 /8

Druk met een houten lepel op de boter om deze smeuïg te maken. Doe de suiker erbij en klop gedurende 2 minuten. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.

  • 140g Zachte boter
  • 120g Suiker
  • 2 Eieren

Stap 4 /8

Voeg het mengsel van gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng door elkaar. Voeg de extra eierdooiers toe en doe de inhoud van de kom met gekonfijt fruit, druiven, rum en citroensap erbij. Meng goed, zodat alle ingrediënten goed worden verspreid.

  • 200g Bloem
  • 1tl Bakpoeder
  • 2 Eierdooiers
  • Sap van een halve citroen
  • 150g Gekonfijt fruit
  • 80g Droge rozijnen
  • 8cl Rum

Stap 5 /8

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de zes cakevormpjes.

Stap 6 /8

Plaats de vorm in de Cake Factory.

Stap 7 /8

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 8 /8

Haal de vorm uit de Cake Factory. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm.