Express meerzaden brood
Tefal
Recept door Tefal

Express meerzaden brood

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 25min
  • Bereiding
    10min
  • Koken
    45min
  • Afkoelen
    2u 30min

Ingrediënten

4 personen

  • 20 g Verse gist

  • 31 cl Lauw water

  • 500 g Bloem T45 + 1 theelepel om te bestuiven

  • 3 el Meerzaden (maanzaad, sesamzaad, zonnebloemzaad...)

  • 16 g Zout

Bereiding

Stap 1 /12

Verkruimel de gist in een kleine kom en voeg 1 eetlepel warm water toe. Meng tot een glad deeg.

  • 20g Verse gist
  • 31cl Lauw water

Stap 2 /12

Doe de bloem, de zaden en het warme water in de kom van een keukenrobot. Kneed tot het deeg glad is.

  • 31cl Lauw water
  • 500g Bloem T45 + 1 theelepel om te bestuiven
  • 3el Meerzaden (maanzaad, sesamzaad, zonnebloemzaad...)

Stap 3 /12

Voeg de gist toe en meng.

  • 20g Verse gist

Stap 4 /12

Voeg het zout toe en kneed tot het deeg homogeen en zacht wordt en loskomt van de kom.

  • 16g Zout

Stap 5 /12

Vorm een bal, dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur 30 min rusten in een warme kamer. Het deeg moet verdubbelen in omvang.

Stap 6 /12

Neem het deeg en kneed het lichtjes om het lucht te laten ontsnappen.

Stap 7 /12

Bedek de bodem van de stoofpot met een schijf bakpapier.

Stap 8 /12

Leg de deegbal in de stoofpot, sluit de stoofpot af met het deksel en laat 30 minuten rijzen in een warme kamer of in een warme oven als u hem niet gebruikt.

Stap 9 /12

Verwijder het deksel en maak inkepingen in de bovenkant van het deeg. Bestrooi het deeg met een beetje bloem.

  • 500g Bloem T45 + 1 theelepel om te bestuiven

Stap 10 /12

Doe het deksel er weer op en bak het 40 minuten op 230 °C, zonder de oven vooraf te verwarmen .

Stap 11 /12

Verwijder het deksel en bak nog 5 minuten om het brood verder te bruinen / verkleuren.

Stap 12 /12

Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.