Frambozentaartjes
Tefal
Recept door Tefal

Frambozentaartjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 48min
  • Bereiding
    35min
  • Koken
    13min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

3 ovenlading

  • Zanddeeg:

  • 300 g Bloem

  • 165 g Boter

  • 3 Eierdooier

  • 150 g Poedersuiker

  • Banketbakkersroom:

  • 45 cl Melk

  • 3 Vanillestokje

  • 3 Eierdooier

  • 60 g Suiker

  • 45 g Bloem

  • 30 g Boter

  • Decoratie:

  • 600 g Frambozen

  • Poedersuiker

Toebehoren

  • 12 mini tartlets Tefal bakvorm
    12 mini tartlets Tefal bakvorm

Bereiding

Stap 1 /5

Maak het zanddeeg: kneed de bloem, de boter en een snufje zout met je vingers tot een fijn kruimeldeeg. Voeg de poedersuiker en het ei toe en blijf met de hand kneden totdat je een homogeen deeg hebt. Zet 1 uur koel weg.

  • 300g Bloem
  • 165g Boter
  • 3 Eierdooier
  • 150g Poedersuiker

Stap 2 /5

Spreid het deeg uit op een met wat bloem bestrooid werkvlak. Snijd met een vormpje rondjes uit het deeg. Leg de deegrondjes op de omgedraaide taartvormpjes en druk de randen aan om zo een taartbodem te maken. Plaats de omgedraaide vorm in de Cake Factory.

  • 12 mini tartlets Tefal bakvorm

Stap 3 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat de deegbodems afkoelen.

Stap 4 /5

Klop ondertussen in een kom de eierdooier en de suiker voor de room. Voeg de bloem toe en klop.

  • 300g Bloem
  • 3 Eierdooier
  • 60g Suiker

Stap 5 /5

Vul een steelpan met de melk, een snufje zout en de vanillezaadjes. Breng aan de kook. Haal van het vuur zodra de melk begint te koken en giet al kloppend over het eiermengsel. Giet de banketbakkersroom terug in de steelpan en warm al kloppend langzaam op totdat de room dik wordt. Haal de pan van het vuur. Voeg de boter toe. Meng om te laten smelten. Verdeel de room over de taartjes. Garneer met enkele frambozen. Zet koel weg. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

  • 165g Boter
  • Banketbakkersroom:
  • 3 Vanillestokje
  • 600g Frambozen