Gebakjes met karamel en gedroogde vruchten
Tefal
Recept door Tefal

Gebakjes met karamel en gedroogde vruchten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 48min
  • Bereiding
    35min
  • Koken
    13min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

1 ovenlading

  • Zanddeeg:

  • 100 g Bloem

  • 55 g Boter

  • 1 Eierdooier

  • 50 g Poedersuiker

  • 1 Zout

  • Karamel met gedroogde vruchten:

  • 80 g Gedroogde vruchten

  • 100 g Suiker

  • 6 cl Crème fraîche

  • 5 cl Water

  • 20 g Boter

Toebehoren

  • 12 mini tartlets Tefal bakvorm
    12 mini tartlets Tefal bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Maak het zanddeeg: kneed de bloem, de boter en een snufje zout met je vingers tot een fijn kruimeldeeg. Voeg de poedersuiker en het ei toe en blijf met de hand kneden totdat je een homogeen deeg hebt. Zet 1 uur koel weg.

  • Zanddeeg:
  • 100g Bloem
  • 55g Boter
  • 1 Eierdooier
  • 50g Poedersuiker
  • 1 Zout

Stap 2 /6

Spreid het deeg uit op een met wat bloem bestrooid werkvlak. Snijd met een vormpje rondjes uit het deeg. Leg de deegrondjes op de omgedraaide taartvormpjes en druk de randen aan om zo een taartbodem te maken. Plaats de omgedraaide vorm in de Cake Factory.

  • 100g Bloem
  • 12 mini tartlets Tefal bakvorm

Stap 3 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat de deegbodems afkoelen.

Stap 4 /6

Hak ondertussen de gedroogde vruchten tot grove stukjes.

  • 80g Gedroogde vruchten

Stap 5 /6

Doe de suiker en het water voor de karamel in een kleine steelpan. Verwarm zonder te roeren om een lichte karamel te krijgen. Haal van het vuur en giet er voorzichtig de vloeibare room bij. Pas op voor eventuele spetters. Meng voorzichtig met een garde. Voeg de boter toe en roer totdat deze is gesmolten. Voeg de gedroogde vruchten toe.

  • Karamel met gedroogde vruchten:
  • 80g Gedroogde vruchten
  • 100g Suiker
  • 6cl Crème fraîche
  • 5cl Water
  • 20g Boter

Stap 6 /6

Verspreid over de taartbodems. Laat volledig afkoelen voordat je ze serveert.