- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Gegrilde scampi en spek met mascarpone diabolique sauce
Gegrilde scampi en spek met mascarpone diabolique sauce
- Totale tijd 50min
- 25min
Bereiding - 25min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (20)
OptiGrill Eco Design GC71ELE0 Intelligente Grill - 6 programma's OptiGrill 4-in-1 GC774D10 Intelligente Grill & Barbecue - 9 programma's OptiGrill Elite XL GC760D12 Intelligente Grill - 16 programma's OptiGrill Elite GC750D12 Intelligente Grill - 12 programma's Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
24 Black tiger scampi’s
12 sneetje Gerookt spek
2 el Olijfolie
1 Grote sjalot
4 Knoflook
200 ml Witte wijn
70 g tomatenconcentraat
400 ml Passata
125 g Mascarpone
1 tl Currypoeder
1 tl chilipoeder of vlokken
4 Lente-uitjes (voor de garnering)
Bereiding
Stap 1 /5
Pel de scampi’s, laat het achterste deel van de staart zitten en verwijder het darmkanaal. Breng op smaak met peper en zout, wikkel de garnalen in halve plakjes spek.
Stap 2 /5
Bak de fijngehakte ui en knoflook in de olie, voeg de chilipoeder, currypoeder en tomatenconcentraat toe. Bak kort aan, blus af met de witte wijn, laat inkoken en voeg de passata toe. Laat sudderen tot de gewenste dikte is bereikt.
Stap 3 /5
Verwarm de Optigrill voor op de stand "Zeevruchten".
Stap 4 /5
Voeg de mascarpone toe, meng tot een gladde saus.
Stap 5 /5
Als de grill op temperatuur is, leg je de garnalen op de grill en laat je ze koken tot het lampje Oranje is. Serveer met de saus. Garneer met fijngesneden lente-uitjes.