Glutenvrije broodcakemuffins met dadels en gekonfijte gember
Tefal
Recept door Tefal

Glutenvrije broodcakemuffins met dadels en gekonfijte gember

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    25min
  • Afkoelen
    10min

Ingrediënten

3 personen

  • 120 g rijstmeel

  • 30 g maizena

  • 210 g kastanjemeel

  • 3 theelepels bakpoeder (18 g)

  • 3 ei

  • 9 cl olie

  • 180 g vloeibare honing

  • 240 g gewone yoghurt

  • 120 g dadels

  • 90 g gekonfijte gember

  • 3 snuifje zout

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Zeef het rijstmeel, het kastanjemeel, de maizena en het bakpoeder.

Stap 2 /6

Doe de yoghurt, de honing, de eieren, de olie en een snufje zout in een kom en klop op met een garde.

Stap 3 /6

Snijd de gekonfijte gember en de dadels in kleine stukjes en voeg ze toe aan het mengsel. Doe er vervolgens de droge, vooraf gezeefde ingrediënten bij. Meng met een spatel of houten lepel.

Stap 4 /6

Verdeel het deeg gelijkmatig over de 6 muffinbakvormen en plaats ze in de Cake Factory.

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /6

Laat 10 minuten afkoelen en haal uit de vorm.