Glutenvrije soufflé van polenta
Tefal
Recept door Tefal

Glutenvrije soufflé van polenta

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 5min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    45min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 60 cl Crème fraîche

  • 120 cl Melk

  • 300 g Polenta

  • 120 g Suiker

  • 180 g Suiker

  • 9 Eieren

  • 6 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /8

Doe de suiker, de polenta, de crème fraîche en de melk in een steelpan. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager zodat het mengsel zachtjes blijft koken. Laat 5 minuten koken en blijf roeren tot het mengsel goed dik is geworden. Zet het vuur uit. Zet apart.

  • 300g Polenta
  • 120g Suiker

Stap 2 /8

Vet de bakvorm goed in en bestrooi met suiker.

Stap 3 /8

Scheid de eiwitten en eierdooiers. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf met een mixer. Voeg de rest van de suiker toe en klop nog 3 minuten tot de eiwitten goed stijf, glad en glanzend zijn.

  • 9 Eieren
  • 6 Zout

Stap 4 /8

Voeg de eierdooiers aan de gekookte polenta toe. Meng door elkaar.

  • 300g Polenta
  • 9 Eieren

Stap 5 /8

Voeg de stijfgeklopte eiwitten in 3 delen toe.

  • 9 Eieren

Stap 6 /8

Giet het geheel in de vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 7 /8

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 8 /8

Haal uit de vorm, laat enkele minuten afkoelen en serveer warm en heerlijk zacht.