Glutenvrije vegan kastanjetiramisu
Tefal
Recept door Tefal

Glutenvrije vegan kastanjetiramisu

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    25min
  • Afkoelen
    1u 5min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 80 g Kastanjemeel

  • 140 g Glutenvrij boekweitmeel

  • 2 tl Glutenvrij bakpoeder

  • 2 tl Baking soda

  • 120 g Blonde suiker

  • 28 cl Sojamelk

  • 12 cl Neutrale olie

  • 3 cl Appelazijn

  • 3 el Bitter cacaopoeder

  • Kastanjepasta

  • 340 g Kastanjepasta

  • 500 g Zachte tofu

  • 30 g Poedersuiker

  • 60 g Ongezouten kikkererwtenwater (uit blik)

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /9

(CAKES)Zeef de 2 melen, het bakpoeder en de baksoda samen.

  • 140g Glutenvrij boekweitmeel
  • 2tl Glutenvrij bakpoeder
  • 2tl Baking soda

Stap 2 /9

Meng de lichtbruine suiker, sojamelk en olie met een snufje zout. Voeg de droge gezeefde ingrediënten (meel, bakpoeder, zuiveringszout) toe en meng goed met een garde. Voeg de azijn toe en meng goed.

  • 80g Kastanjemeel
  • 140g Glutenvrij boekweitmeel
  • 2tl Glutenvrij bakpoeder
  • 2tl Baking soda
  • 120g Blonde suiker
  • 28cl Sojamelk
  • 12cl Neutrale olie
  • 3cl Appelazijn

Stap 3 /9

Giet de bereiding gelijkmatig in elke vorm, en zet ze vervolgens in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 4 /9

Draai het programma gedurende de aangegeven tijd.

Stap 5 /9

Laat enkele minuten afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm. Laat volledig afkoelen.

Stap 6 /9

(MOUSSE)Meng of roer de kastanjepasta en de zachte tofu tot een gladde crème.

  • 340g Kastanjepasta
  • 500g Zachte tofu

Stap 7 /9

Klop met een garde het kikkererwtenwater tot een mousse (zoals eiwitten). Voeg de poedersuiker toe en klop nog enkele minuten tot een zeer stevige mousse, zoals een meringue. Meng deze mousse door het tofu/kastanje spread mengsel.

  • 340g Kastanjepasta
  • 500g Zachte tofu
  • 30g Poedersuiker
  • 60g Ongezouten kikkererwtenwater (uit blik)

Stap 8 /9

(Afwerking)Kies 6 mooie kleine glazen kopjes. Snijd elk taartje in 3 horizontale lagen. Doe een laag kastanjepasta mousse in de bodem van elk bekertje. Leg er een laagje cake op. Bedek met mousse. Leg er een tweede laag cake op. Bedek opnieuw met mousse. Leg tenslotte de bovenkant van elke taart over de laatste laag mousse. Zet 1 uur in de koelkast.

Stap 9 /9

Bestrooi met bittere cacao en serveer.