Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Gratin van zoete aardappel en linzen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 10min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    55min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g Groene linzen

  • 200 g Uien

  • 300 g Rode paprika's

  • 900 g Zoete aardappelen

  • 2 el olijfolie

  • zout en peper

  • 6 cl verse room

Bereiding

Stap 1 /9

Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert wanneer je op een kookplaat en/of in de oven bakt.

Stap 2 /9

Doe water en zout in een pan. Kook de linzen gedurende de op de verpakking aangegeven tijd. Giet af en zet apart.

  • 250g Groene linzen

Stap 3 /9

Schil de uien en snijd ze fijn. Was en ontpit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Verwarm uw oven voor op 220°C.

  • 200g Uien
  • 300g Rode paprika's
  • 900g Zoete aardappelen

Stap 4 /9

Bedek de zoete aardappelen met water in de pan. Kook ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.

  • 900g Zoete aardappelen

Stap 5 /9

Verwarm intussen de pan op middelhoog vuur en wacht tot het Thermo-Signaal volledig rood wordt. Giet de olijfolie erin. Bak de uien en paprika's gedurende 10 minuten, onder regelmatig roeren.

  • 200g Uien
  • 300g Rode paprika's
  • 2el olijfolie

Stap 6 /9

Voeg de linzen toe, breng op smaak met zout en peper en meng.

  • 250g Groene linzen
  • zout en peper

Stap 7 /9

Stamp in een kom de zoete aardappelen met de room. Proef en pas de smaak aan.

  • 900g Zoete aardappelen
  • 6cl verse room

Stap 8 /9

Voeg de puree toe aan de linzen en smeer uit met een spatel.

Stap 9 /9

Zet de pan in de oven en verwijder het Ingenio-handvat. Bak gedurende 10 minuten.