Groentencouscous met kruiden
Tefal
Recept door Tefal

Groentencouscous met kruiden

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min
  • Bereiding
    10min
  • Koken
    45min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Sjalotten

  • 10 Driekleurige wortels

  • 200 g Pompoen

  • 4 Knolraap

  • 2 Gekonfijte citroenen

  • 2 stokje Kaneel

  • 2 Steranijsbloemen

  • 1 tl Gemberpoeder

  • 0.5 tl Kurkuma

  • 0.5 tl Chilivlokken

  • 0.5 tl Cayennepeper

  • 1 tl Fleur de sel

  • 6 cl Olijfolie

  • 40 cl Warme groentebouillon

  • 12 Abrikozen

  • 150 g Kikkererwten

  • Peterselie

  • Voorgestelde bijgerechten:

  • Griesmeel

  • Koriander

  • Limoen

  • Harissa

Bereiding

Stap 1 /7

Verwarm de oven vooraf op 190 °C.

Stap 2 /7

Pel de sjalotten en houd ze heel. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de pompoen in blokjes. Schil de rapen en snijd ze in vieren. Snijd de gekonfijte citroenen doormidden.

  • 6 Sjalotten
  • 10 Driekleurige wortels
  • 200g Pompoen
  • 4 Knolraap
  • 2 Gekonfijte citroenen

Stap 3 /7

Doe de sjalotten, wortelen, rapen en ingemaakte citroenen in de stoofpot en voeg alle specerijen en de olijfolie toe en meng. Overgiet alles met hete groentebouillon.

  • 6 Sjalotten
  • 10 Driekleurige wortels
  • 4 Knolraap
  • 2 Gekonfijte citroenen
  • 2stokje Kaneel
  • 2 Steranijsbloemen
  • 1tl Gemberpoeder
  • 0.5tl Kurkuma
  • 0.5tl Chilivlokken
  • 0.5tl Cayennepeper
  • 1tl Fleur de sel
  • 6cl Olijfolie
  • 40cl Warme groentebouillon

Stap 4 /7

Zet 15 minuten in de oven met het deksel erop.

Stap 5 /7

Voeg dan de abrikozen en de kikkererwten toe en kook gedurende 30 minuten.

  • 12 Abrikozen
  • 150g Kikkererwten

Stap 6 /7

Bereid ondertussen het griesmeel.

  • Griesmeel

Stap 7 /7

Serveer de groentecouscous bestrooid met koriander en een scheutje limoensap en voeg een beetje harissa toe aan de bouillon voor extra pittigheid.

  • Koriander
  • Limoen
  • Harissa