Honing en pistache baklava
Tefal
Recept door Tefal

Honing en pistache baklava

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 29min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    1u 9min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 300 g Ongezouten boter

  • 300 g Walnoten

  • 200 g Pistachenoten

  • 80 g griessuiker

  • 1 tl Gemalen kaneel

  • 32 bladje Filodeeg

  • Siroop:

  • 400 g Suiker

  • 140 g Honing

  • 30 cl Water

  • 2 Halve citroenen

  • 4 el Oranjebloesemwater

  • 4 tl Citroensap

  • 30 g Gemalen pistachenoten

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /10

Smelt de stukjes boter in de anti-aanbakvorm op het programma P5 gedurende 9 minuten. Haal uit de vorm en zet apart. Was de vorm niet.

  • 300g Ongezouten boter

Stap 2 /10

Meng de walnoten en pistachenoten met de suiker en kaneel (of hak met een mes). Voeg 50 g gesmolten boter toe aan de walnoten en pistachenoten en meng tot een gladde pasta.

  • 300g Walnoten
  • 200g Pistachenoten
  • 80g griessuiker
  • 1tl Gemalen kaneel

Stap 3 /10

Snijd 16 rechthoeken uit de filodeegvellen zodat ze in de vorm passen.

  • 32bladje Filodeeg

Stap 4 /10

Leg 1 vel filodeeg op de bodem van de vorm met antiaanbaklaag, beboter het vel met een kwastje en herhaal deze stap tot u 8 vellen hebt gebruikt.

Stap 5 /10

Spreid de walnoot/pistachepasta uit, strijk glad en druk aan.

Stap 6 /10

Bedek met een vel filodeeg, bestrijk het met boter en herhaal dit tot het volledig bedekt is. Druk goed aan.

Stap 7 /10

Snijd met een scherp mes vierkantjes of ruiten uit over de hele diepte van de baklava en bestrijk ze met de resterende boter.

Stap 8 /10

Laat 45 minuten bakken op het programma P1.

Stap 9 /10

Snijd ondertussen met een schiller grote citroenschilletjes. Doe de suiker, de honing, het water en de citroenschil in een steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken tot u een dikke siroop hebt. Stop het koken, verwijder de schillen en voeg het oranjebloesemwater en citroensap toe. Meng en zet apart.

  • 400g Suiker
  • 140g Honing
  • 30cl Water
  • 2 Halve citroenen
  • 4el Oranjebloesemwater
  • 4tl Citroensap

Stap 10 /10

Once the baklava is cooked, top with the cooled syrup, sprinkle with crushed pistachios and leave to cool completely before eating.

  • 30g Gemalen pistachenoten