Italiaanse cake met mascarpone en droge rozijnen
Tefal
Recept door Tefal

Italiaanse cake met mascarpone en droge rozijnen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 3min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    33min
  • Afkoelen
    15min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 3 Kleine eieren

  • 145 g Mascarpone

  • 145 g Suiker

  • 145 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder (5 g)

  • 90 g Droge rozijnen

  • 2 Amandelschaafsel

  • 1 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /5

Vet de vorm in en strooi het amandelschaafsel op de bodem.

  • 2 Amandelschaafsel
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 2 /5

Zeef de bloem en het bakpoeder, en meng ze door elkaar zodat het bakpoeder goed verspreid wordt.

  • 145g Bloem
  • 1tl Bakpoeder (5 g)

Stap 3 /5

Doe de mascarpone, de suiker en een snufje zout in een kom en meng door elkaar met een spatel. Klop vervolgens nog enkele seconden. Voeg al roerend de eieren een voor een toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Klop flink. Voeg de rozijnen toe en roer met een soepele spatel waarbij je goed langs de randen van de kom gaat.

  • 3 Kleine eieren
  • 145g Mascarpone
  • 145g Suiker
  • 145g Bloem
  • 1tl Bakpoeder (5 g)
  • 90g Droge rozijnen
  • 1 Zout

Stap 4 /5

Giet het beslag in de vorm en zet deze in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen en smullen maar.