Italiaanse kruimeltaart met chocolade
Tefal
Recept door Tefal

Italiaanse kruimeltaart met chocolade

Beoordeling met 4 sterren (gemiddeld)

-/5

  • Totale tijd 1u 50min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    50min
  • Afkoelen
    45min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 530 g Bloem

  • 200 g Witte suiker

  • 1 el Bakpoeder (10 g)

  • 180 g Boter

  • 3 Eieren

  • 1 Zout

  • 400 g Chocoladepasta

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /4

Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en een flinke snuf zout in een kom. Klop flink om de klonten te breken. Voeg de boter toe. Kneed met je vingers om een regelmatig kruimeldeeg te krijgen. Voeg als laatste de eieren toe en kneed tot een mooi deeg.

  • 530g Bloem
  • 200g Witte suiker
  • 1el Bakpoeder (10 g)
  • 180g Boter
  • 3 Eieren
  • 1 Zout

Stap 2 /4

Verkruimel een groot gedeelte van het deeg in de vorm. Druk aan om een bodem te maken. Bedek met chocoladepasta waarbij je rondom de rand 1 cm vrijlaat. Verkruimel de rest van het deeg op de pasta, net als bij een crumble. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 400g Chocoladepasta
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 3 /4

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 4 /4

Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.