Kalkoenburgers met guanciale, pepermayonaise en gegrilde provençaalse groenten - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Sofie Dumont
Recept door Sofie Dumont

Kalkoenburgers met guanciale, pepermayonaise en gegrilde provençaalse groenten

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 50min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    20min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 8 Zachte hamburgerbroodjes (brioche)

  • 600 g Kalkoengehakt

  • 100 g Guanciale

  • 1 el Kippekruiden

  • 4 el Paneermeel

  • 1 Dooier

  • 250 ml Maïsolie

  • 3 el Groene peperbollen & 2 el sap

  • 1 Kl zwarte peperbollen

  • 1 Kl mosterd

  • 1 Rode ui

  • 2 Paprika's

  • 1 tl Chilipoeder

  • 1 Kl oreganopoeder

  • Peper en zout

  • 3 Teentjes knoflook

  • 4 el Olijfolie

  • 1 Aubergine

  • 1 Ronde courgette

  • 2 Bakjes tuinkers

Bereiding

Stap 1 /5

Voor het hamburgervlees snijd je de guanciale fijn en meng je het met de kruiden en paneermeel onder het gehakt. Kneed tot alles goed gemengd is, verdeel in 8 stukken, rol stevige balletjes en druk ze plat tot burgers. Bewaar ze ingepakt in de koelkast.

Stap 2 /5

Van de courgette en de aubergine, snij een halve centimeter van de buitenste schil rondom af. Bewaar de binnenkant voor je volgende soep. Snijd alle groenten in fijne reepjes, meng ze in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Grill alles in de baking tray van je optigrill 4-in-1.

Stap 3 /5

Voor de mayonaise meng je alle ingrediënten in een hoge maatbeker. Plet de zwarte peperbollen en voeg ze toe. Mix alles glad met een staafmixer en serveer in een kommetje op tafel.

Stap 4 /5

Haal het vlees een uur voor gebruik uit de koelkast. Snijd de broodjes doormidden en grill ze.

Stap 5 /5

Plaats de grillplaat met de groenten aan één kant van je Optigrill 4-in-1 om ze op te warmen terwijl je aan de andere kant de hamburgers grilt. Serveer met de saus en de waterkers