Kalkoenburgers met guanciale, pepermayonaise en gegrilde provençaalse groenten
- Totale tijd 50min
- 30min
Bereiding - 20min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
8 Zachte hamburgerbroodjes (brioche)
600 g Kalkoengehakt
100 g Guanciale
1 el Kippekruiden
4 el Paneermeel
1 Dooier
250 ml Maïsolie
3 el Groene peperbollen & 2 el sap
1 Kl zwarte peperbollen
1 Kl mosterd
1 Rode ui
2 Paprika's
1 tl Chilipoeder
1 Kl oreganopoeder
Peper en zout
3 Teentjes knoflook
4 el Olijfolie
1 Aubergine
1 Ronde courgette
2 Bakjes tuinkers
Bereiding
Stap 1 /5
Voor het hamburgervlees snijd je de guanciale fijn en meng je het met de kruiden en paneermeel onder het gehakt. Kneed tot alles goed gemengd is, verdeel in 8 stukken, rol stevige balletjes en druk ze plat tot burgers. Bewaar ze ingepakt in de koelkast.
Stap 2 /5
Van de courgette en de aubergine, snij een halve centimeter van de buitenste schil rondom af. Bewaar de binnenkant voor je volgende soep. Snijd alle groenten in fijne reepjes, meng ze in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Grill alles in de baking tray van je optigrill 4-in-1.
Stap 3 /5
Voor de mayonaise meng je alle ingrediënten in een hoge maatbeker. Plet de zwarte peperbollen en voeg ze toe. Mix alles glad met een staafmixer en serveer in een kommetje op tafel.
Stap 4 /5
Haal het vlees een uur voor gebruik uit de koelkast. Snijd de broodjes doormidden en grill ze.
Stap 5 /5
Plaats de grillplaat met de groenten aan één kant van je Optigrill 4-in-1 om ze op te warmen terwijl je aan de andere kant de hamburgers grilt. Serveer met de saus en de waterkers