- Home
- Recette
Karamelcake met gezouten boter
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Bereiding - 50min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
225 g Suiker
17 cl Crème fraîche
60 g Halfgezouten boter
3 Eieren
125 g Amandelspijs
180 g Bloem
10 g Bakpoeder
5 cl Water
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de suiker en het water in een kom. Verwarm op hoog vuur totdat je een lichtbruine karamel hebt.
225g Suiker 5cl Water
Stap 2 /7
Haal van het vuur af en giet er al rustig roerend de room bij.
17cl Crème fraîche
Stap 3 /7
Voeg de in kleine stukjes gesneden halfgezouten boter bij en meng totdat de boter is gesmolten. Giet in een pot en zet in de koelkast om af te koelen.
60g Halfgezouten boter
Stap 4 /7
Meng de eieren met de in kleine blokjes gesneden amandelspijs. Voeg de zelfgemaakte karamel toe en blijf mengen.
3 Eieren 125g Amandelspijs
Stap 5 /7
Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Roer door elkaar en giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
180g Bloem 10g Bakpoeder
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 7 /7
Haal de vorm eruit en haal de taart uit de vorm.
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm