Karamelcake met gezouten boter
Tefal
Recept door Tefal

Karamelcake met gezouten boter

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 10min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    50min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 225 g Suiker

  • 17 cl Crème fraîche

  • 60 g Halfgezouten boter

  • 3 Eieren

  • 125 g Amandelspijs

  • 180 g Bloem

  • 10 g Bakpoeder

  • 5 cl Water

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de suiker en het water in een kom. Verwarm op hoog vuur totdat je een lichtbruine karamel hebt.

  • 225g Suiker
  • 5cl Water

Stap 2 /7

Haal van het vuur af en giet er al rustig roerend de room bij.

  • 17cl Crème fraîche

Stap 3 /7

Voeg de in kleine stukjes gesneden halfgezouten boter bij en meng totdat de boter is gesmolten. Giet in een pot en zet in de koelkast om af te koelen.

  • 60g Halfgezouten boter

Stap 4 /7

Meng de eieren met de in kleine blokjes gesneden amandelspijs. Voeg de zelfgemaakte karamel toe en blijf mengen.

  • 3 Eieren
  • 125g Amandelspijs

Stap 5 /7

Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Roer door elkaar en giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 180g Bloem
  • 10g Bakpoeder
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 6 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 7 /7

Haal de vorm eruit en haal de taart uit de vorm.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm