Keftedakia
Tefal
Recept door Tefal

Keftedakia

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    10min
  • Afkoelen
    20min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Ui

  • 10 takje Verse krulpeterselie

  • 100 g Sandwichbrood

  • 3.5 el Melk

  • 500 g Rundergehakt

  • 3 el Olijfolie

  • 1 el Cider azijn

  • Zout, peper

  • 30 g Bloem

  • Olie

Bereiding

Stap 1 /4

Pel de ui en snipper hem fijn. Spoel en hak de peterselie. Week het brood in de melk.

  • 1 Ui
  • 10takje Verse krulpeterselie
  • 100g Sandwichbrood
  • 3.5el Melk

Stap 2 /4

Meng in een kom het gehakt, de ui en het geweekte brood. Voeg de peterselie, olie, azijn, zout en peper toe. Meng goed om een vrij dichte vulling te krijgen die niet meer aan de handen kleeft.

  • 1 Ui
  • 10takje Verse krulpeterselie
  • 500g Rundergehakt
  • 3el Olijfolie
  • 1el Cider azijn
  • Zout, peper

Stap 3 /4

Vorm de gehaktballetjes in stukken van gelijke grootte en wentel ze door de bloem. Zet opzij op een bord en zet 20 minuten in de koelkast.

  • 30g Bloem

Stap 4 /4

Verhit de pan en wacht tot het thermo-signaal volledig rood is. Verhit de neutrale olie en bak de dumplings in ongeveer tien minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  • Olie