- Home
- Recette
Keftedakia
- Totale tijd 45min
- 15min
Bereiding - 10min
Koken - 20min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Ui
10 takje Verse krulpeterselie
100 g Sandwichbrood
3.5 el Melk
500 g Rundergehakt
3 el Olijfolie
1 el Cider azijn
Zout, peper
30 g Bloem
Olie
Bereiding
Stap 1 /4
Pel de ui en snipper hem fijn. Spoel en hak de peterselie. Week het brood in de melk.
1 Ui 10takje Verse krulpeterselie 100g Sandwichbrood 3.5el Melk
Stap 2 /4
Meng in een kom het gehakt, de ui en het geweekte brood. Voeg de peterselie, olie, azijn, zout en peper toe. Meng goed om een vrij dichte vulling te krijgen die niet meer aan de handen kleeft.
1 Ui 10takje Verse krulpeterselie 500g Rundergehakt 3el Olijfolie 1el Cider azijn Zout, peper
Stap 3 /4
Vorm de gehaktballetjes in stukken van gelijke grootte en wentel ze door de bloem. Zet opzij op een bord en zet 20 minuten in de koelkast.
30g Bloem
Stap 4 /4
Verhit de pan en wacht tot het thermo-signaal volledig rood is. Verhit de neutrale olie en bak de dumplings in ongeveer tien minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Olie