- Home
- Recette
Kleffe mandarijncake
- Totale tijd 1u 5min
- 25min
Bereiding - 30min
Koken - 10min
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
2 ovenlading
300 g Suiker
4 Ei
400 g Boter
220 g Yoghurt
380 g Bloem
2 Natriumbicarbonaat
2 Zout
2 Muscaat
8 cl Mandarijn
100 g Suiker
18 cl Water
8 cl Mandarijnenlikeur
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Klop langdurig in een kom de eieren, de suiker en een snufje zout.
Stap 2 /9
Voeg de zachte boter, yoghurt en bloem toe.
Stap 3 /9
Voeg de bicarbonaat, muskaat en fijn geraspte mandarijnenschil toe.
Stap 4 /9
Giet in de ingevette bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory.
Stap 5 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /9
Haal de cake uit de vorm, was en droog de vorm en doe de cake weer terug in de vorm, maar dan omgekeerd. Prik er op diverse plaatsen gaatjes in met een vork.
Stap 7 /9
Doe de suiker, mandarijnenlikeur, het water en de gepelde mandarijnen in een pan.
Stap 8 /9
Breng al roerend aan de kook. Giet de siroop zodra deze kookt over de cake.
Stap 9 /9
Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm. Eet lauwwarm of koud.