Kleffe mandarijncake
Tefal
Recept door Tefal

Kleffe mandarijncake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 5min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    10min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 300 g Suiker

  • 4 Ei

  • 400 g Boter

  • 220 g Yoghurt

  • 380 g Bloem

  • 2 Natriumbicarbonaat

  • 2 Zout

  • 2 Muscaat

  • 8 cl Mandarijn

  • 100 g Suiker

  • 18 cl Water

  • 8 cl Mandarijnenlikeur

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /9

Klop langdurig in een kom de eieren, de suiker en een snufje zout.

  • 300g Suiker
  • 4 Ei
  • 2 Zout

Stap 2 /9

Voeg de zachte boter, yoghurt en bloem toe.

  • 300g Suiker
  • 220g Yoghurt
  • 380g Bloem

Stap 3 /9

Voeg de bicarbonaat, muskaat en fijn geraspte mandarijnenschil toe.

  • 2 Natriumbicarbonaat
  • 2 Muscaat
  • 8cl Mandarijn

Stap 4 /9

Giet in de ingevette bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /9

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /9

Haal de cake uit de vorm, was en droog de vorm en doe de cake weer terug in de vorm, maar dan omgekeerd. Prik er op diverse plaatsen gaatjes in met een vork.

Stap 7 /9

Doe de suiker, mandarijnenlikeur, het water en de gepelde mandarijnen in een pan.

  • 8cl Mandarijn
  • 100g Suiker
  • 18cl Water
  • 8cl Mandarijnenlikeur

Stap 8 /9

Breng al roerend aan de kook. Giet de siroop zodra deze kookt over de cake.

Stap 9 /9

Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm. Eet lauwwarm of koud.