Lamingtons - Recepten Cake Factory | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Lamingtons

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 1u 18min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    33min
  • Afkoelen
    15min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 380 g Bloem

  • 6 tl Bakpoeder

  • 2 snuifje Zout

  • 180 g Zachte boter

  • 220 g Griessuiker

  • 2 tl Vanille-extract

  • 160 g Geklopt ei

  • 18 cl Melk

  • 500 g Poederuiker

  • 6 el Cacaopoeder

  • 20 g Ongezouten boter

  • 20 cl Melk

  • 400 g Geraspte kokos

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /10

Zeef in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout.

  • 380g Bloem
  • 6tl Bakpoeder
  • 2snuifje Zout

Stap 2 /10

Klop in een andere kom de boter met de suiker en het vanille-extract tot een licht en romig mengsel.

  • 180g Zachte boter
  • 220g Griessuiker
  • 2tl Vanille-extract

Stap 3 /10

Voeg de geklopte eieren toe en blijf kloppen tot het mengsel glad is. Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe, afgewisseld met de melk. Goed mengen.

  • 160g Geklopt ei
  • 18cl Melk

Stap 4 /10

Giet het beslag in de vorm met antiaanbaklaag en bak gedurende 30 minuten op het P1-programma.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /10

Laat lichtjes afkoelen alvorens uit de vorm te halen en laat volledig afkoelen op een rooster.

Stap 6 /10

Snijd de cake in blokjes met een broodmes. Leg de cake 15 minuten in de vriezer om het snijden te vergemakkelijken.

Stap 7 /10

Bereid intussen het glazuur: Klop in een kom de poedersuiker met het cacaopoeder.

  • 500g Poederuiker
  • 6el Cacaopoeder

Stap 8 /10

Smelt in een steelpan de boter met de melk en voeg toe aan de poedersuiker. Klop goed om een glad glazuur te verkrijgen.

  • 20g Ongezouten boter
  • 20cl Melk

Stap 9 /10

Doop de blokjes cake met een vork (of een houten prikker) in het glazuur, giet het overtollige glazuur af en bestrooi ze met kokos.

  • 400g Geraspte kokos

Stap 10 /10

Leg de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 15 minuten in de koelkast om het glazuur te laten opstijven.