Madeleine Lollipop
Tefal
Recept door Tefal

Madeleine Lollipop

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 3min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    33min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 6 Eieren

  • 3 Eierdooier

  • 360 g Bloem

  • 300 g Suiker

  • 300 g Licht gezouten boter

  • 18 g Bakpoeder

  • 3 teentje Vanillestokje

  • Niet-verwerkte sinaasappel

  • 450 g Melkchocolade

  • Veelkleurige hagelslag

Toebehoren

  • Tefal-bakvorm voor 8 madeleines
    Tefal-bakvorm voor 8 madeleines
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Smelt de boter met het aangegeven programma en de aangegeven tijd.

  • 300g Licht gezouten boter

Stap 2 /6

Doe de eieren, de suiker, de vanillezaadjes en de sinaasappelschil in een slakom. Meng met een garde of mixer tot het mengsel wit wordt. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Meng en voeg de afgekoelde boter toe. Laat 1 uur rusten op een koele plaats.

  • 6 Eieren
  • 360g Bloem
  • 300g Suiker
  • 18g Bakpoeder
  • 3teentje Vanillestokje
  • zeste Niet-verwerkte sinaasappel

Stap 3 /6

Nadat u het uit de koelkast hebt gehaald, mixt u het beslag nogmaals om het uit te rekken en de vorm te vullen, 20 g per inkeping, waarna u het 5 minuten in de vriezer zet.

Stap 4 /6

Plaats de vorm vervolgens in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Herhaal de vorige stappen voor de volgende batches. Haal de madeleines uit de vorm en leg ze op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld.

Stap 5 /6

Doe de gesmolten chocoladeblokjes in de Cake Factory vorm. Start het programma voor de aangegeven tijd. Herhaal de vorige stappen voor de volgende batches. Strijk het glad met een houten lepel. Doe de gesmolten chocolade in een kleine kom.

  • 450g Melkchocolade

Stap 6 /6

Druk een lollipop stokjein elke madeleine en doop de helft van de madeleine in de chocolade. Voeg wat hagelslag toe en laat opstijven op bakpapier.

  • Veelkleurige hagelslag