- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Magere chocoladepudding
Magere chocoladepudding
- Totale tijd 3u 21min
- 8min
Bereiding - 1u 13min
Koken - 2u
Afkoelen
Compatibele toestellen (3)
Ingrediënten
3 ovenlading
12 Eierdooiers
75 g Acaciahoning
120 g Donkere chocolade
750 g Halfvolle melk
750 g Enkelvoudige room (15% vet)
30 g Ongezoet cacaopoeder
Bereiding
Stap 1 /8
Klop in een kom de eierdooiers met de honing gedurende 2 minuten en zet ze apart.
Stap 2 /8
Hak de chocolade grof.
Stap 3 /8
Breng de melk en de room in een steelpan aan de kook.
Stap 4 /8
Haal van het vuur en voeg het cacaopoeder en de chocoladestukjes toe. Laat 1 minuut smelten en meng tot een gladde crème.
Stap 5 /8
Giet de room op de eieren en meng goed.
Stap 6 /8
Verdeel het mengsel in potten en kook op het programma gedurende de aangegeven tijd. Herhaal de vorige stappen om nog meer potjes te maken.
Stap 7 /8
Laat afkoelen en vervolgens in de koelkast staan.
Stap 8 /8
Laat de mousses minstens 2 uur opstijven alvorens ze te eten.