Magere chocoladepudding
Tefal
Recept door Tefal

Magere chocoladepudding

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 21min
  • Bereiding
    8min
  • Koken
    1u 13min
  • Afkoelen
    2u

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 12 Eierdooiers

  • 75 g Acaciahoning

  • 120 g Donkere chocolade

  • 750 g Halfvolle melk

  • 750 g Enkelvoudige room (15% vet)

  • 30 g Ongezoet cacaopoeder

Bereiding

Stap 1 /8

Klop in een kom de eierdooiers met de honing gedurende 2 minuten en zet ze apart.

  • 12 Eierdooiers
  • 75g Acaciahoning

Stap 2 /8

Hak de chocolade grof.

  • 120g Donkere chocolade

Stap 3 /8

Breng de melk en de room in een steelpan aan de kook.

  • 750g Halfvolle melk
  • 750g Enkelvoudige room (15% vet)

Stap 4 /8

Haal van het vuur en voeg het cacaopoeder en de chocoladestukjes toe. Laat 1 minuut smelten en meng tot een gladde crème.

  • 30g Ongezoet cacaopoeder

Stap 5 /8

Giet de room op de eieren en meng goed.

Stap 6 /8

Verdeel het mengsel in potten en kook op het programma gedurende de aangegeven tijd. Herhaal de vorige stappen om nog meer potjes te maken.

Stap 7 /8

Laat afkoelen en vervolgens in de koelkast staan.

Stap 8 /8

Laat de mousses minstens 2 uur opstijven alvorens ze te eten.